Melengető kávés tippek az őszi napokra
Egyre hűvösebbek a reggelek, hamarabb sötétedik, és a napsugarak ereje is sejteti az hideg hónapok beköszöntét. Eljön újra a nagy kirándulások és bekuckózások időszaka, amikor a barátokkal vagy a családdal egy hangulatos délutánon vagy estén egy finom meleg kávékülönlegesség mellett beszélgessünk egy jót. Mutatunk pár kávés ötletet, melyek otthon is könnyen elkészíthetők!
Forró csoki eszpresszóval
Tedd különlegessé az imádott Mantaro forrócsokidat egy eszpresszóval! Keverd el az italport 120-150 ml hidegtejben, és melegítsd 1,5 percig 900W-on! Egyszer érdemes átkeverni melegítés közben a forró csokit. Mikor ez megvan, öntsd ki egy nagyobb talpas pohárba vagy kedvenc bögrédbe, és adj hozzá egy eszpresszót – ehhez leginkább a Mantaro Calma szemes vagy Mantaro Lungo Crema kapszulás kávénkat ajánljuk! Alapos keverés után ha szeretnéd, díszítheted tejszínhabbal és fahéjjal.
Narancsos kávé
Szereted a gyümölcsöket? Elsőre talán furcsán hangozhat, de adj egy esélyt a narancsos kávénak! Facsarj ki kb. 2-3 dl narancslevet (vagy használj 100%-os gyümölcslevet), tedd egy lábosba, majd alapos tisztítás után reszeld hozzá egy narancs héját. Adj hozzá egy nagy adag erős eszpresszót, és főzd össze az egyveleget. Isteni illata igazi kuckózós délutánhoz illik!
Ír kávé
Mindenki ismeri az ír kávét, de kevesen próbálják ki otthon, pedig nagyon egyszerű elkészíteni. Tegyél egy bögrébe 3 cl ír whiskeyt, majd egy eszpresszót, 1-1,5 dl forró tejet, és kicsit keverd át! Kész is, díszítésként mehet rá tejszínhab, kávészemek vagy fahéj is.
Matcha latte
Végül egy kis érdekesség, ami nem kávé, de rendkívül népszerű manapság, ez a matcha! Maga a szó porrá őrölt teát jelent, melynek nagyon sok jótékony biológiai hatása van és magas a koffeintartalma, hiszen a zöldtea kiszárított leveleit őrlik porrá. Elkészítéséhez egy teáskanál matchát keverj össze ízlés szerint 2-3 dl forró tejjel, adj hozzá két teáskanál mézet, és máris kész a saját matcha lattéd!