Kávés jégkásák forró nyári napokra
Tombol a nyár, a testünk és a lelkünk pedig vízpartért és finom hűsítő italokért kiált! Ha a dolgos hétköznapokba nem is fér bele a pancsolás, ne csüggedj, mert ínycsiklandó jégkásáinkkal azonnal a strandon fogod érezni magad. A finomságok erőt adnak átvészelni a forró napokat.
Kávés granita - az olasz frissítő
Az olaszok tudják, hogyan lehet a meleg ellen küzdeni, hiszen a forróság náluk gyakori vendég. Érezd magad te is Szicíliában ezzel a gusztusos itallal.
Hozzávalók:
- 4 adag Mantaro szemes kávé
- 2 ek cukor
- vaníliarúd
- 1,5 dl habtejszín
Így készítsd el:
Add hozzá a kávéhoz a cukrot, keverd el alaposan, majd tedd félre kihűlni. Tedd egy laposabb műanyag edénybe az így kapott kávét, rakd be a mélyhűtőbe, majd 1 óra múlva vedd ki, törd össze villával és keverd meg, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal. Ha van otthon erős turmixod vagy késes aprítód, akkor egyszerűbb, ha a cukros kávét jégkockatartóba rakod, és géppel zúzod szét a megfagyott kávét.
Vágj félbe egy vaníliarudat, kapard ki a magjait, és add hozzá a behűtött habtejszínhez. Verd fel a keveréket habverővel! A kávés jégkását kanalazd poharakba, és mehet is rá a vaníliás tejszínhab.
Narancsos-kávés jégkása - frissítés és vitaminpótlás egyszerre
A jeges desszertekből sosem elég! Így született meg ez a narancsos-kávés finomság is, hiszen ki tudna ellenállni egy ilyen kombinációnak? Mi biztosan nem!
Hozzávalók:
- fél dl narancslikőr
- 1 narancs leve
- 3 dl citrusos ízvilágú Mantaro kávé
- 1 dl víz
- 2-3 ek cukor
Így készítsd el:
Forrald össze a vizet, a cukrot és a likőrt, facsard hozzá a narancs levét, majd öntsd hozzá a kávét. Ezután öntsd az italt egy laposabb műanyag edénybe vagy nagyobb jégkockatartóba, és tedd be a mélyhűtőbe! 1 óra múlva vedd ki, zúzd le késes aprítóval vagy tördeld össze villával és keverd meg, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal, amíg kásás nem lesz. Kínáld a finomságot poharakba szedve!
Citromos-kávés jégkása - frissülj fel a citrus erejével
Ez a jeges csoda akkor a legjobb, ha a barátaiddal közösen fogyasztod, így érdemes megvárni a munkaidő végét, és összeülni egy levezető dumcsizásra.
Hozzávalók:
- 4 citrom
- 5 dl víz
- 20 dkg cukor
- 4 adag 100% arabica Mantaro Ahora hosszú kávé
Így készítsd el:
Készítsd el a cukorszirupot: forralj össze 5 dl vizet 20 dkg cukorral. Reszelj le kb. 2 teáskanálnyi citromhéjat, illetve facsarj ki a citromokból kb. 1,5 dl citromlevet, és öntsd a cukorszirupba.
Miután kihűlt az egyveleg és a lefőzött kávé is, tedd be őket a mélyhűtőbe két külön lapos műanyag edénybe, 1 óra múlva vedd ki, tördeld össze villával és keverd meg mindkét adagot, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe a jégkásákat. Persze itt is választhatod a könnyebb utat a turmixgéppel. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal. A kétféle jégkását váltogatva töltsd ki hosszú falú poharakba, és indulhat is az este!