Blog

Készíts otthon kávés fagyit

Bogi
Készíts otthon kávés fagyit

Hűtsd le magad ebben a forróságban egy igazán mennyei finomsággal, egy házi készítésű kávés fagylalttal! A könnyen és gyorsan elkészíthető recept nemcsak akkor tökéletes, amikor ebéd után vagy kedvenc sorozatod mellé bedobnál valami nasit, de a vendégeid is imádni fognak érte, ha ezzel várod őket egy hosszú, meleg nap után!

Ezekre lesz szükséged 4 adaghoz: 

  • 1 csésze Mantaro kávé
  • 1 csésze görög joghurt
  • fél csésze tejszín
  • 2/3 csésze cukor
  • egy csipet só
  • fél csésze csoki chips

 

Így készítsd el:

Az előre behűtött tejszínt verd habbá egy tálban! Vegyél elő egy közepes méretű tálat, és keverd össze benne az összes hozzávalót, majd add hozzá a tejszínhabot is, és dolgozd csomómentesre egy kézi habverővel vagy botmixerrel. Az így kapott masszát öntsd át egy zárható tálba, és tedd be a fagyasztóba. Fél óra elteltével vedd elő, add hozzá a csoki chipset, és tedd vissza még 4 órára a mélyhűtőbe.

15-20 perccel a tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból, hogy elérje a megfelelő állagot!

Tipp: Mantaro Walla szemes és Mantaro Ristretto Espresso kapszulás kávéink ízjegyeikben csokoládét, diót és karamellt lehet felfedezni, ezért használd bátran ezeket alapként!