Készíts otthon kávés fagyit
Hűtsd le magad ebben a forróságban egy igazán mennyei finomsággal, egy házi készítésű kávés fagylalttal! A könnyen és gyorsan elkészíthető recept nemcsak akkor tökéletes, amikor ebéd után vagy kedvenc sorozatod mellé bedobnál valami nasit, de a vendégeid is imádni fognak érte, ha ezzel várod őket egy hosszú, meleg nap után!
Ezekre lesz szükséged 4 adaghoz:
- 1 csésze Mantaro kávé
- 1 csésze görög joghurt
- fél csésze tejszín
- 2/3 csésze cukor
- egy csipet só
- fél csésze csoki chips
Így készítsd el:
Az előre behűtött tejszínt verd habbá egy tálban! Vegyél elő egy közepes méretű tálat, és keverd össze benne az összes hozzávalót, majd add hozzá a tejszínhabot is, és dolgozd csomómentesre egy kézi habverővel vagy botmixerrel. Az így kapott masszát öntsd át egy zárható tálba, és tedd be a fagyasztóba. Fél óra elteltével vedd elő, add hozzá a csoki chipset, és tedd vissza még 4 órára a mélyhűtőbe.
15-20 perccel a tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból, hogy elérje a megfelelő állagot!
Tipp: Mantaro Walla szemes és Mantaro Ristretto Espresso kapszulás kávéink ízjegyeikben csokoládét, diót és karamellt lehet felfedezni, ezért használd bátran ezeket alapként!