Blog

Mutatós ajándék: ízesített kávéskanalak

Bogi
Mutatós ajándék: ízesített kávéskanalak

Lassan érkezik az év egyik legcsodálatosabb ünnepe, a karácsony. Tudod, milyen ajándéknak örülnek szeretteink a legjobban? Amit szívből és saját kézzel készítünk! Mutatunk egy egyszerű, finom és mutatós ötletet, amivel az egész családot leveszed majd a lábáról!

A forró italok mindig összehozzák az embereket, így most adunk egy kis segítséget, hogy hogyan csinálj otthon ízesített kanalakat, amik az ünnepeken kívül egy bulis péntek este vagy lustálkodós délutánokon is megállják a helyüket! A csomagolás pedig rád van bízva, tedd minél személyesebbé!

 

Ezek a mártott kanalak könnyen felolvadnak majd forró Mantaro kávédban, így téve minden egyes kortyot még különlegesebbé. A különböző ízkombinációkkal pedig elérheted, hogy karácsonyi hangulatot idézzenek, így még szebbé teheted azt a pár napot, amikor együtt lesz a család. Láss is hozzá!

 

Amire szükséged lesz:

Bevonat:

  • olvasztott tejcsoki
  • olvasztott étcsoki
  • karamell

 

Feltét:

  • liofilizált gyümölcs (pl. málna)
  • mentás csoki darabkák
  • fahéj
  • fehér- és tejcsoki darabkák
  • karamell darabkák
  • tengeri só

 

A csokis variációhoz: Melegítsd fel mikróban a csokit (ét vagy tej) egy kis tálban körülbelül 30 mp-ig (figyelj, nehogy megégjen), majd vedd ki és keverd meg, utána tedd be újra 10-30 mp-ig, míg teljesen fel nem olvad.

A karamelles variációhoz: Ha karamellel szeretnéd befedni kanalaidat, tegyél egy (lehetőleg teflon) edénybe cukrot (12.5 dkg) és vizet (2 ek). Kezdd el közepes lángon melegíteni, míg a cukor meg nem olvad, majd vedd kicsit magasabbra a hőfokot. A kapott masszát nem kell sokat kevergetni, elég, ha néha megmozgatod a serpenyőt. Ha elérte a keverék a sötétbarnás színt, vedd le a tűzről, és adj hozzá 75 ml habtejszínt és 2.5 dkg vajat. Tedd vissza a tűzhelyre, majd alacsony fokozaton kevergesd, míg el nem vegyülnek a hozzávalók. Kész is a karamellszósz! (Ezt persze ér enni kiskanállal is.)

 

Miután elkészültél, mártsd a kanalat (lehetőleg fából készülőt, de a fém sem rossz választás) a csokiba/karamellbe. Ha alaposan befedted a kanalakat a bevonattal, tedd őket zsírpapírra, és szórd meg opcionálisan a kiválasztott feltéttel.

 

Pár kombináció, ha elakadnál:

  • tejcsoki mentás csoki darabkákkal
  • karamell egy csipet tengeri sóval
  • tejcsoki vagy fehércsoki liofilizált gyümölcsökkel
  • fehér csoki fahéj szórással
  • tejcsoki karamella darabkákkal

 

Ha ajándéknak tervezed, várd meg, míg kihűlnek, és csomagold kis műanyag tasakokba őket masnival átkötve. Ha saját célra készítetted, akkor jó kávézást kívánunk!