Pedro Maria Chantre
Pedro Maria Chantre
3 450 Ft 
3 278 Ft

Pedro Maria Chantre

Pedro Maria Chantre

Ízjegyek: Áfonya, Mazsola, Karamell, Virágos, Krémes

Származási hely: Columbia

SCAA minősítés: 82

Feldolgozás típusa: teljesen mosott

5
3 450 Ft 
3 278 Ft
Kezdete: 2024.09.12   Vége: 2024.09.15
Kedvezmény: 5
Megtakarítás 173 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

A Specialty Kávé

 

A Specialty kávé garantált minőséget jelent, ami garancia a kávécseresznyétől a fogyasztó csészéjéig vezető előállítási folyamatokra és a folyamatok magasfokú felügyeletére.

Az Amerikai Specialty Kávé Szövetség (SCAA) hangsúlyozza, hogy a legkiválóbb kávébabból a legkiválóbb módon előállított legkiválóbb őrlemény sem nevezhető Specialty kávénak addig a pontig, amíg a csészénkbe nem kerül.”

Minden országnak, termőterületnek megvannak a saját osztályozási rendszere, azonban széles körben elfogadott az SCA zöldkávé minősítési rendszer, ami általánosságban véve sokkal szigorúbb.  Ebben a minősítési eljárásban a nyerskávéban előforduló hibák alapján értékeli, osztályozzák a kávékat. Előre meghatározott szabványok szerint vizsgálják a Specialty kávékat, és csak akkor felel meg, ha megfelel egy formai felülvizsgálaton, majd egy professzionális érzékszervi bírálaton. Itt az alap követelmény a 80 pont elérése a maximálisan adható 100 pontból.

A Specialty kávéipar folyamatosan növekszik (Amerikában az elmúlt 25 évben 1%-ról több mint 20%-ra emelkedett a piaci részesedése.

 

Pörkölés

Alapvető tulajdonsága a Specialty kávéknak, hogy kisebb „manufakturális” pörkölőkben történik a pörkölés. Ez azért fontos mert minden tájegységről, farmról érkező kávénak és a kávéknak a fajtájának is megvannak a sajátos jellegzetességei és ezek alapján kell a megfelelő pörkölési időt, hőfokot, pörkölés intenzitását finom hangolni.

 

Őrlés

Fontos, hogy az őrlést követően minél hamarabb fogyasztjuk el a kedvenc italunkat, hiszen az őrlés után sokkal nagyobb felületen éri oxigén az őrleményt mikor finom aromás vegyületek szabadulnak fel.

Adatok
Ízjegyek
Áfonya, Mazsola, Karamell, Virágos, Krémes
Termő terület
Columbia
SCAA eredmény
82
Egyéb érdekesség
Feldolgozás típusa: teljesen mosott
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Barbara
2024.08.12
Még nem kóstoltam, bízom benne, hogy jó lesz!